Nagellak gebruiken

Nagellak, waarvoor je het nog meer gebruikt

Waarvoor kun je je nagellak nog meer gebruiken dan voor het lakken van vinger- en teennagels? Eigenlijk voor best veel dingen. Hieronder staan toepassingen waar je misschien nog nooit aan had gedacht:  

Ladder in je panty repareren
Vroeger waren kousen behoorlijk duur. Een ladder betekende dan ook niet meteen dat de kousen in de prullenbak verdwenen. Een ladder in een kous of panty die nog klein is stop je met een drupje blanke nagellak (of topcoat)aan de boven- en onderkant van de ladder. Goed laten drogen.  Moeders en Oma's wisten het al.

Geen zwarte/groene vingers en polsen meerSommige metalen sieraden geven vreselijk af op je huid. De ene persoon is er ook gevoeliger voor dan de andere. Je lost het op door de ring of armband aan de binnenkant een laagje blanke nagellak (of top coat) te geven. Heel eenvoudig en het scheelt een heleboel ergernis. 

Sleutels bekennen kleur
Wat lijken die sleutels toch op elkaar. Je gaat er natuurlijk geen label aan hangen met het adres. Maar je kunt de bovenkant wel van een kleurtje voorzien en dat doe je gewoon met.... nagellak. Wel even onthouden welk huis en welke deur welke kleur heeft anders schiet het nog niet op. 

Losse schroef vastzetten.
Als een schroef niet goed vast blijft zitten omdat hij te weinig grip heeft wil het weleens helpen als je de schroef (het schroefdraad dus) eerst met wat nagellak insmeert. Als je hem daarna weer in de ondergrond draait blijft hij beter vastzitten. 

Wrattenmiddel

Als je een wrat en de huid er direct omheen elke dag bestrijkt met een laagje blanke nagellak of topcoat zou hij na een week a twee weken helemaal moeten verdwijnen. De nagellak voorkomt ook dat je anderen (of jezelf) besmet. Mocht het niet werken, dan maar gewoon wachten, want een wrat verdwijnt altijd weer. Geen geduld? Dan maar even langs de huisarts.Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-