Voeten en teennagels

Voeten mogen best eens wat meer aandacht krijgen. Ze dragen je de hele dag en zitten beklemd in nauwe vochtige schoenen met soms smalle neuzen. Verwen je voeten af en toe eens goed, dan blijven ze er ook mooi uitzien. Zo af en toe een behandeling door een pedicure is natuurlijk helemaal prettig. Heb je veel eelt, kalnagels of andere voetklachten dan is een geregeld bezoek aan de pedicure zelfs onontbeerlijk. In dat geval is het aan te raden een pedicure met een degelijke opleiding en een medische achtergrond te kiezen, zoals Pedicure Nanda uit Westzaan.

Pastel met bling. Tip: langs de rand staat mooier dan in het midden.

 

Tip: neon-rood bij donkere huid

Teennagels zijn meestal niet het fraaiste onderdeel van ons lichaam. Als je je voeten en nagels gezond houdt, ze goed verzorgt en ze met behulp van nagellak wat kleur geeft, is er vaak best wat van te maken. Er bestaan ook kunstnagels voor de tenen, voor als je echt mooie regelmatige schelpjes aan je voeten wilt en ook is het mogelijk om de nagels te voorzien van een acryl- of gel-opbouw. Een tussenoplossing is de gellak, die ideaal is voor de teennagels, omdat de lak vele weken goed blijft zitten. Je hebt er geen omkijken naar en je teennagels glimmen en glanzen ze je tegemoet met een spiegelgladde, iets dikkere kleurlaag.

 

Nailart op de tenen is iets voor wie gezegend is met mooie voeten én mooie nagels, anders kun je er beter niet aan beginnen. Je vestigt tenslotte de aandacht op je 'onderdanen'. Zijn je voeten niet zo mooi, dan kun je beter kiezen voor netjes vijlen en lakken in een flatterende kleur, die pas bij je huid.

Voor een fris effect is een french manicure voor bijna iedereen een goed idee. Je kunt dit zelf doen of het door een salon laten doen. Eerst breng je een base coat aan. Dan volgt een transparant roze lak. Met speciale stickers óf met een stukje plakband, plak je de nagel af, waarbij je de rand vrijlaat. De rand kleur je wit of roomwit en je sluit af met twee lagen top coat.

Op deze pagina een paar ideetjes voor een niet te ingewikkelde maar wel leuke versiering van de teennagels:

    

A la Chanel

Een French Pedicure: altijd goed.

Aflopende fluo-kleuren

Chic ruitje


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-