Nailart Fun TIPS

Tips

Nee, geen nageltips maar tips in de zin van adviezen op het gebied van nail art en nail care in de breedste zin van het woord. Van het redden van oude nagellak tot het repareren van een breuk. Doe er je voordeel mee!

Oude nagellak weer vloeibaar maken

Waarschijnlijk heb jij ook nog oude flesjes nagellak staan die je niet meer gebruikt omdat ze dik en klonterig zijn geworden. Hartstikke zonde! Maak je oude nagellak weer vloeibaar door er enkele druppels remover (met aceton!) aan toe te voegen. Heel goed schudden en dan eventueel herhalen. Nog beter is speciale thinner voor nagellak, te koop bij winkels met nagelproducten. Omdat voorkomen beter is dan genezen moet je de lucht geen kans geven de nagellak uit te drogen: sluit de dop altijd goed en zorg dat er geen restjes nagellak op het schroefdraad van het flesje blijven zitten want dit maakt dat de dop niet volledige sluit.

 

Wat doe ik met restjes nagellak

Soms heb je restjes nagellak in een kleur die je niet meer bijkoopt. Kleine restanten kun je heel goed gebruiken voor nailart maar je kunt ze ook mengen met andere restjes. Let wel op, want het kan heel snel een vieze modderkleur worden (soms een mooie modderkleur). Het zal meestal nodig zijn om een paar druppels aceton toe te voegen om de lak vloeibaarder te maken. Wil je echt niets meer doen met je restjes nagellak, spaar ze dan op en breng ze naar het inzamelpunt voor chemisch afval.

 

 

 

 

 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-