Sterke nagels

Sterke natuurlijke nagels

tips voor sterke nagels

Hoe krijg je stevige nagels? Als je van jezelf slappe nagels hebt die maar niet willen groeien, omdat ze al splijten en breken voordat ze in de buurt van je vingertop komen, dan zou je wel willen dat er een wondermiddeltje bestaat om mooie natuurlijke nagels te kweken.

Tips voor sterke nagels

Helaas kan niet iedereen mooie, stevige nagels krijgen. Maar er zijn wel veel manieren om ze zo sterk mogelijk te krijgen.

  • Je dieet en voedingssupplementen. Als je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen kan dit leiden tot zwakke nagels. Selenium is één van die voedingsstoffen. Een teveel aan selenium kan juist weer leiden tot zwakke nagels. Eet gevarieerd (dus vooral ook groenten, vis en af en toe vlees) en slik een haar- huid- nagelsupplement om een eventueel tekort aan te vullen en laat het daarbij. Als je ondanks voldoende voedingsstoffen toch zwakke nagels hebt, dan is dat een genetische, dus aangeboren, kwestie en zal een extra hoeveelheid van deze voedingsstoffen niet helpen.
  • Je nagels beschermen. De belangrijkste vijanden van je nagels zijn water, schoonmaakmiddelen en nagellakremover met aceton. Ook het polijsten van je nagels is  heel slecht. Bescherm je nagels zoveel mogelijk met handschoenen als je huishoudelijk werk verricht.
  • Verzorgen en 'voeden' van buitenaf. Gebruik een nagelriemcreme of -olie voordat je gaat slapen. Tegen de vettigheid in je bed kun je katoenen handschoentjes dragen maar je kunt het ook eerst goed inmasseren en daarna de handen afspoelen.
  • Nagelverharder. Er zijn verschillende nagelverharders in de handel. Het voordeel is dat ze je nagels minder slap maken (na weken, maanden, trouw gebruik). Nadeel is dat ze de nagels uitdrogen. Je kunt dan dus harde maar breekbare nagels krijgen. Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-