Drink geen melk

Is melk drinken goed voor je nagels?

Als je je natuurlijke nagels gezond en sterk wilt houden of krijgen zijn er verschillende manieren om daaraan te werken. Maar houd er wel rekening mee, dat iemand met hele dunne nagels nooit super stevige en lange nagels zal krijgen, wat er ook beloofd wordt.

Met goede voeding en verzorging kun je wel een heel eind komen. Wat betreft de voeding halen we er één voedingsmiddel uit: melk en melkproducten, zoals kwark, kaas, yoghurt, vla, karnemelk.

Koe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Een hardnekkige fabel is dat melk gezond zou zijn voor je botten en je nagels. Jarenlang is ons dat voorgehouden en is o.a. schoolmelk uitgedeeld aan kinderen op de basisschool. Tegenwoordig zijn hier ernstige twijfels over en het wordt steeds duidelijker dat het vooral de melkproducenten (en Nederland is natuurlijk bij uitstek een melkproducerend land) zijn, die het voor elkaar hebben gekregen dat de overheid melk als gezond voedingsmiddel propageert. Er is immers een melkoverschot en men moet het toch ergens kwijt.

Maar er zitten toch heel veel voedingsstoffen in melk?

Er zitten zeker voedingsstoffen in melk, zelfs veel teveel voor de mens, echter niet in de juiste verhouding. Melk is bedoeld voor een kalf dat heel hard moet groeien in korte tijd. Net zoals moedermelk een mensenbaby heel hard laat groeien. Om de calcium te kunnen opnemen zijn echter ook andere stoffen nodig, in de juiste verhoudingen. Daarom krijg je eerder zwkkere botten dan sterkere botten van melk:

Osteoporose botontkalking) zou volgens de melkindustrie en lobby worden tegengegaan door het drinken van melk. Echter, het tegendeel is waar. In Nederland drinkt men extreem veel melk en er is toch heel veel osteoporose.  Calcium uit melk zou je botten sterk houden. Maar het menselijk lichaam neemt calcium, fosfor en magnesium samen op, echter alleen maar in de juiste verhoudingen. De fosfor calcium vehouding ideaal is 2:1. in koemelk is dit 1:1 te veel dus. Om de fosfor te kunnen verwerken begint je lichaam aan het gebruiken van zijn grote calciumreserve, namelijk de botten. Het effect is dus averechts! Dit zou je natuurlijk kunnen tegengaan door ook veel calciumhoudende groenten te eten.

Koemelk zorgt er ook voor dat de PH waarde van je bloed daalt. Om deze waarde weer op pijl te brengen heb je ondermeer Calcium nodig... laat die nou net in je botten zitten... Ook hier geldt dus: compenseren met broccoli, amandelen en andere calciumhoudend voedsel.

Verder kan melk voor ziekten zorgen. Hoezo? Volgens de tegenstanders van zuivel: Melk bevat wei en casiene proteine, bij de mens is dat 40%wei 60% casiene, de koe 80 wei 20 caseine. deze caseine eiwitten veroorzaken bijvb: koemelkintolerantie, hart- en vaatziekten, diabetes type 1, borstkanker, allergie, de ziekte van Chron, enz.

Lactose

Tot slot de lactose. In melk zit veel lactose. Dit geldt voor mensenmelk koemelk enz. Deze stof is super goed voor baby's, volwassenen hebben hier niets aan, tenzij je vetrollen wilt aanmaken. Bijna iedereen is lactose intolerant later in het zijn leven. Dit is een normaal procces zodra een baby stopt met zogen. Wij mensen gaan dus tegen onze gezonheid in door met zogen... gekker nog wij zogen bij een ander dier... 

De tegenstanders van het drinken van melk (behalve natuurlijk moedermelk door zuigelingen) ook argumenten, die te maken hebben met diervriendelijkheid:

Zuivel is een product waar dagelijks dieren voor worden gedood en mishandeld. Immers, de melkkoe moet af en toe een kalf krijgen om melk te geven. Melk voor dit kalf... Wat te doen met het kalf?... Juist slachten. Eet je kaas of drink je melk dan ben je dus hiervoor ook verantwoordelijk! Doordat je de vraag naar zuivel in stand houdt worden er koeien onnatuurlijk bevrucht en kalfjes onnodig gedood. Koop dus geen zuivel!!

Dus: Melk is voor kalfjes en niet voor mensen.

Wil je sterkere nagels? Zoek het dan niet in het drinken van melk!

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-