Nailart Fun

Spray nagellak

Hoe je het ook wendt of keert, het lakken van je nagels is een presiciewerkje. Het vergt best wat handigheid om de lak er netjes op te krijgen.

En bovendien kost het tijd. Tussen de laagjes door moet het drogen en ook dat kost weer tijd. Uit ongeduld of gewoon per ongeluk raak je iets aan en.... je kunt weer opnieuw beginnen met die nagel. Al doende beschadig je dan ook een paar andere nagels... enfin, je kent het wel.

Je wilt niet altijd gellak gebruiken want dat is vooral handig voor een kleur die er heel lang op mag blijven zitten. 

spray on nagellak

De oplossing: spray polish

Er is nu een oplossing voor het 'wereldprobleem' van de beschadigde nagellak. Die oplossing heet: spray nagellak. Jawel, nagellak in een spuitbus.

Hoe werkt het?

Je legt je hand op een papier, om te voorkomen dat je hele tafel onder de spray lak komt te zitten. Je kunt eerst een transparante basislak opbrengen voor het beste resultaat. Even goed schudden met de bus en dan spuit je de lak op je vingers vanaf ongeveer 12-15 centimeter. Natuurlijk komt de lak ook op je vingers terecht maar dat is niet erg. De lak droogt op je nagels vrijwel direct maar niet op je huid.

Vervolgens moet er nog wel een topcoat op de nagels, die je twee minuten moet laten drogen.

Als je daarna je handen wast, spoelt de kleur gewoon van je vingers. Niet te lang wachten, want dan wordt het moeilijker.

spray on nagellak

Van welk merk en waar te koop?

Op dit moment (2016) is alleen de Nailsinc Paintcan te koop. Maar er zullen snel meer merken volgen. Op Aliexpres wordt er al reclame voor gemaakt, dus dat betekent dat er merken zullen zijn die het inkopen en er hun stickertje opplakken. Over de kwaliteit daarvan is nog niets te zeggen. De nailspray van Nailsinc is echter heel goed, al zijn er van veel gebruiksters klachten over de houdbaarheid op de nagels. Vooral leuk dus voor een kleurtje voor een dag, niet voor een duurzame kleur voor langere tijd.

Enige nadelen:

  • een penetrante verflucht, die gelukkig snel vervliegt
  • nog maar enkele kleuren
  • toch nog een base- en topcoat nodig
  • blijft niet echt lang op de nagels zitten

Te koop, o.a. bij Amazon.


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-