Rode Nagels

Rode nagels

Rood is dé klassieke kleur voor de gelakte nagel en lange tijd de enige volgens de etiquette toegestane kleur naast zacht roze en transparant. Uitzondering: in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw is zwart(!) ook even een 'normale' kleur geweest. Wellicht had dat ermee te maken dat die kleur in de zwart-wit films van die tijd beter uitkwam dan rood. Als filmsterren dus zwart droegen zal dat wellicht zijn overgenomen door fashion followers.

 Dior rouge (via Flickr)

(advertentie Dior eind 1962/begin 1963)

Glamour in barre tijden

In de jaren 30 en 40 was er in de westerse wereld weinig reden tot vrolijkheid en weinig geld om uit te geven. Met duidelijk aanwezige make-up en nagellak kon je voor relatief weinig geld toch een glamour uitstraling hebben en de rode nagellak vierde dan ook hoogtij. Lippenstift en nagellak moesten dezelfde kleur rood hebben, net zoals schoenen en tas bij elkaar moesten passen. Die laatste gewoonte is overigens nog steeds niet helemaal uitgestorven. En... zoals alles terugkomt is het matchen van lippen en nagels ook weer terug, althans het is weer toegestaan. De kleur rood leent zich daar uiteraard beter voor dan eh... groen of zo.


Rode nagellak: aantrekkelijk of niet?

Hoewel rode nagels worden geassocieerd met de femme fatale, blijkt uit een (beperkt) Nederlands onderzoek dat hetero mannen lange rode nagels zeer onaantrekkelijk vinden. Misschien is dat ook niet zo vreemd, want ze zien er natuurlijk vooral heel gevaarlijk uit. Wil je de mannen dus nog even op afstand houden, dan zijn lange puntige rode nagels dus misschien wel een probaat middel, maar garantie durf ik er niet op te geven.


rode nagels

 

Is rood gewoon rood?

De nietsvermoedende leek zal misschien denken: rood is rood. Misschien in een paar varianten, maar dan ben je er toch wel. Nagellak liefhebbers weten wel beter. Geen kleur luistert zo nauw als de kleur rood. Als je klassiek rood wilt, dan wil je een echt klassiek rood. Maar welk rood is dat dan? Vrouwen kunnen er jaren over doen om hét klassieke rood te vinden. De volgende lakken hebben volgens de kenners het keurmerk klassiek rood wel verdiend:

 

Huidskleur en rode nagellak

Niet iedere rode nagellak staat even goed bij iedere huid. De Amerikaanse manicure Deborah Lippman geeft de volgende tips: "Als uw huid donker is of een gouden ondertoon heeft, zien lichte, echte roden er het beste uit. Om een roze huid er minder rossig uit te laten zien gebruik je een lichtere oranje-rood. Als je een bleke huid hebt is het contrast met een blauw-rode lak heel opvallend." (bron: Marie-Claire)

 

 

 

 


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-