Recensie gellak

Gellak zelf thuis aanbrengen. Test!

Er wordt driftig geëxperimenteerd met gellak die je thuis kunt aanbrengen. Geen wonder, want het is veel goedkoper dan bij de salon. Maar is het net zo goed? Hieronder hebben we een aantal recensies van gellak voor thuis verzameld:

1. Recensie gellak van CND door Tessa uit België (2012):

At home Shellac/Gellak

(...)

Laat ik maar beginnen bij het begin: wat is gellak?
Het zijn een soort gelnagels maar het aanbrengen gebeurt gewoon als bij nagellak. Wanneer je dit zelf wil doen moet je wel in wat dingen investeren zoals een UV of led lamp, speciale base en topcoat en wat kleurtjes gellak. Je hebt verschillende merken maar ze beloven allemaal zo'n 2 à 3 weken te blijven zitten.

Waarom ik besloot om het zelf aan te kopen?
Als je het in een salon laat doen betaal je al snel tussen de 30 en de 40 euro per keer. Voor de lamp betaalde ik rond de 60 euro en de producten van Shellac zijn ook best prijzig maar dat geld haal je er heel snel uit (als je 2 x naar de nagelstyliste hiervoor zou gaan ben je misschien al 80 euro kwijt).

Goed, kijk mee naar mijn eerste gellak aplicatie (op mezelf):

Ik zocht even een filmpje op op youtube over de aplicatie en daarna besloot ik er gewoon aan te beginnen. Ik koos voor een nude kleurtje om mee te beginnen en dat ging prima. Mijn eerste gellak heeft er 12 dagen chiploos opgezeten, niet slecht dus. Dit was het resultaat na 10 dagen (zonder flits vandaar de lichtere kleur):

Het verwijderen is ook veel aangenamer als bij gewone gelnagels. Gellak kun je er af 'weken' met aceton. Ik drenk zelf watjes in nagellak remover en draai ze met zilverpapier rond mijn vingers, 10 minuutjes laten zitten en je kan de gellak er gemakkelijk af peelen:

Hier had ik de gellak van mijn pink verwijderd, ik gebruikte het bokkenpootje om te gellak er af te schrapen en dat ging prima, pijnloos en zoals je kan zien is de nagel niet beschadigd:

Ondertussen heb ik ook nog een fuchsia roze kleurtje gekocht en heb nog een paar kleurtjes op mijn wishlist staan (roze,rood en koraal).
 Deze zit er ondertussen ook al weer een week op:
En tja ik wissel ook graag af met kleuren op mijn nagels maar wanneer ik in september weer moet gaan werken gaat gellak me héél veel tijd uitsparen. Maar 1x in de 2 weken mijn nagels moeten doen in plaats van ze om de dag te moeten lakken, dat scheelt.

Met andere woorden: Kun jij heel netjes nagels lakken? dan kun je ook gellak aanbrengen.

 

2. Recensie Sensationail Gel Starter kit

Dit najaar heb ik de Sensationail Gel Starter kit  als een geschenk ontvangen. Het proces zelf is zeer ongecompliceerd maar als je het voor het eerst leest lijkt het wel veel werk. 

20130326-172143.jpg

Om te beginnen nagels voorbereiden en op de juiste lengte vijlen. Nagelriemen terugduwen / verwijderen. (Lees uw instructies), Gebruik het bijgevoegde gel reinigingsmiddel. Een lichte eerste coating volgt en droogt gewoon in de lucht. Breng eventueel een sunblock aan op je vinger rond de nagels. Vervolgens een dunne laag van de gel base/top coat en laten uitharden onder het UV-licht in 30 seconden. Dan toepassing van twee lagen van een gel polish in de kleur van uw keuze. Cure elke laag gedurende 60 seconden. 

Zodra de lak uitgehard is breng je de topcoat op. Curen gedurende 30 seconden. Dan afvegen met een gel reinigingsmiddel. Dat is het! Dat is alles! 

20130326-173412.jpg

Het is belangrijk het product niet op de huid rond de nagel te krijgen. Ook moet je zorgen dat de gel tot over het randje van je nagel komt, want het krimpt tijdens het uitharden (curen).

Ik ben zeer geïmponeerd door de kit en elke keer dat ik hem gebruik het krijg ik meer professionele en meer duurzame resultaten. Is het het waard om te kopen? Absoluut.
Wat betreft het verwijderen: Ik kocht Quo Remover voor Gel nagellak. Ik vind 10 minuten weken meestal genoeg, maar voor een rijkere kleur pigment zoals rood kan het tot 15 minuten duren. Voor het behoud van je nagels is het zeker de moeite waard!

SensatioNail starterkit kopen? BESTEL HIER MET VOORDEEL


3. Recensie Pink Gellac door Rebecca (ingekort)

pink gellac uv nagellak 104 swatch

Nummer 104 na drie dagen!

pink gellac uv nagellak 112

Nummer 112 na 7 dagen. 

Is het het waard?

De houdbaarbeid is wat korter dan geclaimd, bij mij nl ongeveer maximaal 12 dagen, maar best goed dus. Pink Gellac bezorgt je zelf een digitale cursus hoe je het best te werk gaat. Toch moet je wel over goede nagellak-skills beschikken. 

Maar!

Toch een kleine kanttekening. Het verwijderen is wel een real pain in the neck. 

En, alhoewel ik zeker een danske wil placeren uit pure vreugde en luiheid dat dit product met zich meebrengt toch wil ik even aanhalen dat de swatches (voor de kleuren die ik bestelde) niet goed zijn. Ze geven niet het echte kleur weer en dat vind ik jammer.

Schermafbeeldingen

Oordeel zelf. 112 is paarser op de productfoto terwijl het in het echt een donkerrode tint is. Kersenzwart of bordeaux. 104 is dan weer veel roder dan de productfoto doet vermoeden. De glitters zijn roze maar de lak zelf heeft een rode toon. Afhankelijk van het licht al eens wat roder en dan eens wat rozer (en soms ook wat donkerder), maar de kleur van de product foto bekom je niet. Jammer. Ik wou dat ze echte foto’s gebruikt hadden in plaats van deze photoshop toestanden.
contact: nailartfun1@gmail.com
-
-Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-