Panterprint nailart

Panterprint

Een populair nail design is de panterprint. Omdat vaak gedacht wordt dat deze print toch wel enigzins bewerkelijk is - hoewel dat in de praktijk erg meevalt - en de panter meestal niet voor langere tijd gedragen wordt, maar bijvoorbeeld bij één bepaalde outfit, wordt hij ook vaak in de vorm van stickers toegepast. Stickers zien er natuurlijk altijd een beetje standaard uit en het is leuker om je eigen patroon te maken in je eigen favoriete kleurencombinatie.Toch maar aan de slag dus!


nailart panter

 

Ordi

De panterprint kan snel ordinair worden, net als bij kleding met dit motief. Als je dat niet wilt, kies dan in elk geval  voor korte nagels en houd de rest van je uiterlijk heel eenvoudig, zonder toeters en bellen. Een hele grijs-bruine of zwarte outfit met als enige uitbundige onderdeel die panternagels kan tres fashionista staan. Maar als je het juist leuk vindt om voor de trashy look te gaan, leef je dan uit met lange nagels en wees niet zuinig met ringen en andere sieraden.In dat geval is het beslist more is more.

Om het wel stijlvol te houden (ik blijf het proberen), kun je er ook voor kiezen om al je nagels in een effen kleur te lakken en alleen één enkele nagel per hand te 'bepanteren'. Je kunt aan die vinger dan wel heel mooi een grote, stoere ring dragen.

Varianten

De panterprint, of cheetah- of luipaardprint (noem het geen tijgerprint, een tijger heeft STREPEN) kan op allerlei manieren worden aangebracht. De vlekken kunnen groter of kleiner zijn, de kleuren kunnen levensecht zijn of juist fantasiekleuren, fluokleuren of metallic. Kenmerkend is een onregelmatig vlekkenpatroon, waarbij de vlekken meestal open zijn, het zijn dus eigenlijk vervormde cirkeltjes. Midden in het cirkeltje breng je eventueel een andere kleur aan of je laat de achtergrondkleur zichtbaar. Voordeel van de panterprint is dat het niet té netjes moet. Een kleine uitschieter is dus niet erg.

Mode

De panterprint is altijd wel in de mode maar soms steekt hij opeens extra de kop op en zie je hem overal. Het is leuk om juist met deze opvallende nail art te komen als er niemand anders mee loopt. Dan heeft de panterprint een beetje een brutaal effect. Kijk maar eens wat je met verschillende kleurcombinaties kunt doen. Het resultaat is totaal verschillend of je met rustige kleuren werkt, natuurkleuren of felle kleuren.

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-