Overzicht nageltrends

Trend overzicht van de afgelopen jaren

2013

Extravaganza in nagelland en iedereen aan de nailart, van huisvrouw tot supermodel. Het kan niet gek genoeg. Hele schilderijen worden op de nagel gezet, al dan niet met behulp van stickers en stempels. Steentjes en studs, alles mag en alles kan.

2013 nageltrends

De gelnagellak zet door. Een trend die niet meer te stuiten is. Vooral nu er steeds meer sets op de markt komen om zelf thuis gellak aan te brengen. Waren er eerst nog wat weinig kleuren, ook daar komt verandering in.

2012

De nagels blijven kort en tamelijk vierkant, behalve voor wie graag helemaal los gaat met nailart. Dan zijn zelfs puntige (talons) nagels toegestaan.

Het zwart (of bijna zwart) werd ook weer salonfähig en niet alleen voor alternatieve jongeren. 

Opeens er dan ook de Blauwe Nagel. Soms donker, soms licht, altijd in een opaque cremekleur.

De gellak wordt ontdekt onder de nagelfans: Mooi en blijft lekker lang zitten. Acrylnagels lijken niet meer nodig want de eigen nagel wordt bij goed gebruik van gellak oersterk en breekt niet meer af.


2011

Het jaar van de crackle nagellak. Eerst een laag in een kleur, dan een laag 'crackle' nagellak voor een bijzonder effect. Al snel volgen andere toplagen met diverse spannende effecten.

crackle


2010

Dit was het jaar waarin we allemaal in de denkbeeldige rij stonden voor Chanel Les Khakis, in het bijzonder de Khaki Vert. Op Marktplaats werden er waanzinnige bedragen geboden voor deze kleur en als je iemand met deze kleur op de nagels zag lopen, wist je: zij heeft hem! Nail Art Fun zelf heeft zich in dat jaar gewaagd aan het mengen van diverse groenen en bruinen van goedkope merken om de khaki vert na te bootsen. Met rampzalige gevolgen voor alle betrokken flesjes nagellak.

2011 chanel les khakis

Ook waren er ineens grijze nagels. Een ware rage die ook weer snel voorbij was.

2009

De liefhebster is allang bezig met nailart maar het grote publiek doet er nog niet aan mee. Fimo fruit begint op te komen, zachte kleurtjes en veel girly ontwerpen zijn er te zien bij de dames die nailart bedrijven. In Japan (waar anders) zijn ook extremen te bewonderen, in de trant van cosplay en andere vergaande uiterlijke verschijningsvormen.

2009 fimo


2008

2007

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-