Nail art voor beginners

Nail art voorbeelden voor beginners

eenvoudige nailart

Een handige tip voor wie wil beginnen met nailart: maak je nagels eerst mooi met een basiskleur van gellak (dus basecoat, kleur en topcoat). Daarover kun je met gewone nagellak allerlei versieringen maken en als die niet goed gelukt zijn haal je het er gewoon weer vanaf, met een remover zonder aceton. De basiskleur zit er dan tenminste nog op en je hoeft niet helemaal opnieuw te beginnen. Bovendien: Als je genoeg hebt van je nailart kun je deze ook gemakkelijk vervangen of verwijderen, terwijl je daaronder dan altijd nog mooi gekleurde nagels hebt.

Gebruik bijvoorbeeld een starterspakket gellak waar alles bij zit, inclusief de LED lamp.

De nagellak (de gewone nagellak dus) kan van ieder merk zijn en je kunt ook gebruik maken van nagelstiften, speciale aquarelnagellak en lak met effecten. Door middel van gereedschappen, zoals een dotting tool, sjablonen en andere hulpmiddelen maak je de meest bijzondere creaties. Laat je fantasie de vrije loop of kijk naar de voorbeelden die je op deze website tegenkomt.

E e n v o u di g   b e g i n n e n

De meest simpele nailart, die wel meteen een groots effect heeft is het maken van strepen of vlakken op je nagel, zoals je hieronder ziet. Als je geen speciaal tape hebt kan het ook met plakband, dat je smaller knipt.

strepen

 

Een goede nagellak die in veel mooie kleuren te verkrijgen is is Essie. Niet de goedkoopste maar wel heel fijn.


Essie nagellak aanbieding 

Nailart is een tijdje heel erg in de mode geweest en sindsdien is het eigenlijk nooit meer verdwenen. De hele gekke en uitzinnige nagels zijn niet meer zo populair maar op elke modeshow zie je toch steeds weer dat er creatief wordt omgegaan met nagels en nagellak. Er zijn geen regels en je kunt het zelf zo bont maken als je wilt maar een eenvoudige nailart kan juist ook heel mooi zijn.

Voor leuke en handige filmpjes (tutorials) ga je naar de pagina:

Nailart Tutorials voor beginners

 

Eenvoudig maar ook met een groots effect: Turquois met goud 'steen'

turquois en goud


 

Hieronder nog twee tutorials voor beginners:


nailart beginner tutorials

De twee voorbeelden maken duidelijk dat nailart nog niet zo eenvoudig is en veel oefening vergt. Daarom de volgende tips als je vooral graag snel resultaat wilt.

1. Fake it until you make it.

Allereerst geldt bij 'nailart voor beginners' het credo: 'Fake it until you make it' want er zijn heel veel kant-en-klaar oplossingen voor wie nailart wil maar het (nog) niet kan. Gebruik dus naar hartelust nepnagels met een spannende zwarte versiering en Nagelstickers met prachtige patronen voor een wow-effect zonder moeite. Dat is advies 1. Hier vind je een promo filmpje over het aanbrengen van nagelstickers (van Sally Hansen in dit geval). Hier vind je een filmpje van een echte gebruikster.

zwart kant randnagelstickers


Nagelstickers kun je o.a. hier kopen:

2. Nagellak met instant nailart effect.

Ook kun je het jezelf gemakkelijk maken met nagellak met een special effect, zoals Shatter Nailpolish. Dat kun je kopen van bijvoorbeeld  het merk OPI. Zie onderstaande tutorial:

opi shatter demo 

3. Zelf doen: begin eenvoudig. 

Ok, je wilt de stap wagen en het zélf doen. Heel dapper, maar begin eenvoudig, anders raak je ernstig gefrustreerd. Wat zijn leuke motieven als je wilt beginnen met nail art en hoe pak je het aan?

Allereerst het materiaal. Wat heb je nodig?

1. Nagellak (basecoat, kleur, topcoat) van goed kwaliteit. Goede merken zijn o.a. Orly, OPI, China Glaze, Sally Hansen en Essie

2. Nail dotters (dotting tools) om stippen te maken. Dit kunnen gewoon uitgebogen schuifspeldjes zijn (voor in je haar). De uiteinden hebben een bolletje en dat is perfect voor het maken van polkadots.

3. Stripers. Dit zijn nagellakken met een heel dun penseeltje. Je kunt ook alleen het penseeltje kopen en dat in je eigen nagellak dopen, maar sommige penselen kunnen niet tegen bepaalde nagellakken.

4. Heel belangrijk: plakband! Hoe denk je anders dat je van die strakke lijnen krijgt...?

Kijk eens in onze shop voor handige hulpmiddelen en een beginners kit met heel veel materialen.

Ook al ben je nog een beginner in nail art, er zijn wel mogelijkheden die niet al te moeilijk zijn maar er toch professioneel uitzien.
Hieronder vind je tips en voorbeelden van eenvoudige nail art voor beginners. Ook vind je (links naar) tutorials die je alle geheimen van nailart voor beginners onthullen. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eenvoudig voorbeeld met groots effect:

Bloesemboompje (door Vivian Dierickx)

Iets moeilijker:

Panter (door Kaylamckay)

nailart voor beginners nailart panter

Hoe maak je van elke nagel een gestileerde bloesemboom?

1. Lak de nagels na de basecoat in een parelmoer roze kleur

2. Maak met een zwarte striper op iedere nagel een net iets andere lijn met zijtak

3. Zet één zwarte en twee witte stippen op iedere nagel

Hoe maak je de kleurige panterprint?

1. Lak elke nagel na de basecoat in een andere felle pasteltint

2. maak met een zwarte striper slordige kringetjes die niet gesloten zijn en zet tussen de kringetjes hier en daar een stip

3. vul de kringetjes niet te netjes met dezelfde kleur als de nagel maar dan een paar tinten donkerder

4. Eindig met een topcoat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Glas in Lood (hier een voorbeeld van Robin Moses), wat moeilijker, wel heel mooi!

1. Maak (na de basecoat) in heldere tinten een regenboog die de hele nagel vult

2. Maak in zwart bloemen en vul de ruimte tussen de bloemen op met zwart en met zwarte stippen.

3. Breng glanzende topcoat aan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze look maak je met plakjes goudkleurige lak.

Met een witte striper maak je eenvoudig een originele look.

Tip: maak de basis met gellak en varieer de 'print' met

gewone nagellak die je gemakkelijk wisselt!

 Sally Hansen opplak nagellak

Nail art zelf doen is iets wat je moet oefenen maar met de nail art voorbeelden op deze website, de nail art foto s en de vele tutorials op Youtube kun je de kunst van nail art design leren beheersen. Begin dus met nail art voor beginners, om niet meteen gefrustreerd te raken bij de eerste pogingen. Nail art design hoeft niet per se ingewikkeld te zijn. Met een paar goed gekozen kleuren en een simpel design kun je al een professioneel resultaat bereiken. Lees de nail art tips en je zult zien dat makkelijke nail art voor iedereen goed te doen is.

Belangrijk is dat je de volgende routine aanhoudt:

1. Vijl de nagel in de gewenste vorm

2. Schuur heel zachtjes met de witte buffer de glans (het vet) van de nagel

3. Maak stofvrij

4. Breng een laagje basecoat of primer. Kies als basecoat zonodig een goede ridge filler, die groefjes opvult en de nagel mooi glad maakt

5. Breng twee dunne lagen kleur aan en laat drogen

6. Breng de nail art aan (met nagellak of met speciale acrylverf in de vorm van een pen of striper)

7. Breng twee lagen topcoat aan en laat minstens 45 minuten drogen en uitharden

 Fimo

Een hele leuke techniek is Fimo nail art. Het is een prima techniek voor nail art beginners die een spectaculair effect willen bereiken met simpele nail art. Op de pagina over Fimo nail art lees je er meer over.

Nail art maken is een creatieve bezigheid en het leukste is natuurlijk nail art zelf maken, vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering. Zo maak je misschien een nail design dat daarna door velen over de hele wereld wordt nagedaan (als je het tenminste op internet plaatst). Maar voor de beginner, die haar eerste schreden zet op dit terrein, of voor wie gewoon geen fantasie heeft om zelf iets te bedenken, zijn er ontelbare nailart voorbeelden. Nail art ontwikkelt zich nog iedere dag en op de blogs van sterren als Robin Moses (dat is een vrouw, al zou je het aan de naam niet meteen zeggen) staan ook eenvoudige ontwerpen.

 

Gellak als basis voor een lang houdbare nail art

Als je gewoon hele mooie nagels wilt, perfect gelakt en met een lange houdbaarheid, dan moet je gellak proberen. Je kunt deze gekleurde gel, die door middel van een UV-lamp in no time hard en droog is, bij een nagelstudio laten aanbrengen. Als het goed bevalt kun je ook overwegen om zelf de spullen aan te schaffen. Het is de investering waard, want je hebt 2-3 weken lang geen omkijken naar je nagels. De met gellak bewerkte nagels kun je met gewone nagellak en andere middelen, zoals stempels, pareltjes, enz. verder opsieren.  Pink Gellac levert complete starter sets voor een aantrekkelijke prijs, inclusief UV-lamp maar er zijn meer merken die een dergelijke set leveren. Maak je eigen keuze uit het aanbod.

Tot slot hieronder nog een aantal voorbeelden voor korte nagels, ter inspiratie: 

nailart voor beginners


En wil je een stap-voor-stap gids op papier, kijk dan eens naar deze boeken vol voorbeelden en uitleg op het gebied van nailart (ook leuk als cadeau!):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-