Nailart voor 40plussers

Boven de veertig? Ga voor stijlvol en elegant

Een bepaalde groep mensen - en ik moet eerlijk toegeven dat ik daar ook toe behoorde -, vinden dat nailart iets is voor kinderen en voor excentrieke volwassenen. Het klopt ook wel dat je als volwassen vrouw waarschijnlijk minder serieus geworden wordt met hartjes en regenbogen op je nagels. Maar er zijn ook elegante en hippe ontwerpen die de rijpere vrouw juist ontzettend mooi maken. Het is een kwestie van combineren, van less is more en van een duidelijk statement. De tijd van gefrunnik en van extreme motieven en kleuren is voorbij.


Laat ook de panterprints en bloemetjes links liggen. Die zijn op deze leeftijd alleen nog mooi al voering van je maatjasje of als print op je sjaal. De nagels mogen best een duidelijke kleur hebben, maar provoceren via de nagels is not done.

Wil je je nagels versieren met nail art en ben je boven de veertig? Dan zijn dit de regels om je aan te houden:

1. Houd je (kunst)nagels vrij kort

2. Kies als nagelvorm een afgerond vierkant. Lange, puntige of rechthoekige nagels maken onnodig oud!

3. Ga voor simpele designs. Vooral grafische ontwerpen, die aansluiten bij je kleding doen het goed

4. Neem geen lollige ontwerpen

5. Gebruik goede kwaliteit nagellak, striping en andere attributen

6. Kies in plaats van tekeningetjes voor een spel van tinten die in elkaar overlopen

nail art gradient

 

 

 Less is more

Meer dan ooit geldt de regel dat less is more. Overbodig gefrutsel maakt je look rommelig en dus kies je voor een stijlvolle onopvallende of een stijlvolle expliciete nagel zonder al teveel gedoe. Daarbij draag je zo min mogelijk sieraden aan de handen. Een enkele stevige ring is mooi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-