Nailart wordt volwassen

Nailart wordt volwassen

Chanel Tendresse  stylish manicure with gold

Is nailart veranderd? Ja dat is zeker het geval.

Na jaren van weelderige en soms ook zonder meer kinderlijke nagelversieringen is de nagel toe aan volwassenheid. Gedaan is het met de cartoonfiguren, poezengezichten, grappige effecten en andere carnavaleske nagelkunst bij volwassen vrouwen. Strakke designs, eenvoud, fraaie tinten en elegante vormen zijn de trend. Maar zoals met iedere trend zal deze trend ook weer voorbij gaan en dus zullen de speelse en grappige nagelontwerpen eens weer helemaal hip zijn. Voor nu is het devies echter: chic, sophisticated of stoer als je modieus wilt zijn.

Belangrijker blijft het uiteraard om je eigen smaak te volgen. Dus: Hou jij van bloemetjes, beestjes en mangafiguurtjes op je nagels of ben je onder de 18? Dan ga je daar natuurlijk gewoon mee door! Want de ware nailart liefhebber laat zich niet door moderegels dicteren en maakt het zo gek als ze zelf wil, mode of geen mode.

kattennagels Hello Kitty nagellak

(kinderlijke nailart is voorlopig alleen voor de echte liefhebbers)

Voor alle anderen geldt: Less is more en een enkel detail op de nagels heeft meer impact dan dat effect op alle nagels tegelijk. Gewoon een hele mooie kleur perfect aangebrachte nagellak of gellak, waarbij slechts een subtiel effect is toegepast, is verfrissend. Denk hierbij een één enkele nagel in een bijpassende, maar lichtere of donkerder tint of aan een spel van glans en mat.

glans en mat manicure zwart subtiele ombre 2014

Gellak als neutrale basis

Ook met minder opvallende nagels kun je je best uitleven als nailartist. Dankzij de gellakken van tegenwoordig kun je zorgen voor een prachtige basis waar je gerust voor een avondje iets creatiefs op kunt aanbrengen. De volgende dag haal je het er gewoon weer vanaf met een acetonvrije nagellakremover en heb je weer dezelfde mooie manicure van voor je nailart uitspatting.

Lang leve de verscheidenheid, dus kies vooral de stijl waar jij happy van wordt en wissel een elegante manicure voor je werk af met een 'gekke' nailart als je daar gewoon eens zin in hebt.

Een volwassen manicure kenmerkt zich door:

  • korte tot ietsje langere nagels
  • een squoval model (tussen ovaal en vierkant in)
  • neutrale kleuren óf een klassiek rood, aubergine of (tegenwoordig) zwart, of natuurlijk Rouge Noir van Chanel
  • zeer goed verzorgde handen
  • nagels die er natuurlijk uitzien, ook al zijn ze nep 

 

 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-