Nailart voor korte nagels

Nailart voor korte nagels

Afbeeldingsresultaat voor nailart short nails celeb Afbeeldingsresultaat voor nailart short nails celeb

Korte nagels zijn de laatste jaren, zeker in kringen van high fashion en bij de hippe crowd, heel populair. Vaak zijn het ook natuurlijke nagels en geen kunstnagels, hoewel dat laatste wel handig blijft als je eigen nagels heel zwak of lelijk van vorm zijn. 

Bij korte nagels verwacht je misschien geen nailart maar het kan wel degelijk. Je gaat dan meer voor de artistieke vorm van nagelkunst. Minder met glitters en allerlei super opvallende zaken en meer met kleurvlakken en het weglaten van kleur. Het mag soms ook wel eens een beetje slordig lijken, alsof je gewoon maar wat geprobeerd hebt. Dat is wel een look die je moet kunnen hebben en passen bij de rest van je uiterlijk en uitstraling. Een beetje arty farty moet je daarvoor zijn. 

Afbeeldingsresultaat voor simple manicure for short nails  The Biggest Nail Trend on Instagram Right Now | The Zoe Report:

Een andere mogelijkheid is gewoon simpelweg strak in de lak zetten, liefst gellak, zodat je nagels heel lang mooi blijven. Bij korte nagels staat het dan heel mooi om niet alle nagels hetzelfde kleurtje te geven en te spelen met verschillende tinten. Een gradient kan ook fraai zijn, maar vereist wel wat meer skills. Een look die altijd wel hip zal blijven zijn donkere korte nagels, dus:

  • diep donker rood, tegen het zwart aan
  • heel donker blauw
  • donker grijs, liefst mat

Een goed model is key

Verzorg je natuurlijke of kunstnagels goed. Zorg dat er een goede vorm in zit en dat alle nagels even lang zijn. Welke nailart je ook toepast, als je nagels er onregelmatig of onverzorgd uitzien is het verspilde moeite. Acryl- of gelnagels hoef je bijna niet zelf bij te houden omdat ze netjes in vorm blijven, tenzij te breken natuurlijk. Bij de eerstvolgende afspraak met de nagelstiliste worden ze weer tiptop in orde gemaakt en dat blijven ze dan ook een week of drie, vier. 

Bij natuurlijke nagels is het een ander verhaal, al zijn korte nagels natuurlijk wel veel minder bewerkelijk dan lange. Het hangt af van de kwaliteit van je nagels of je er weinig werk aan hebt of dat het een terugkerende bron van ellende is (ja, zelf met korte nagels kan dat het geval zijn). Een goede coating met gellak is vaak een geweldige oplossing.

Kijk op deze pagina eens naar de verschillende nailart stijlen die je kunt toepassen op korte nagels. Er is voor iedere smaak wel iets te vinden en anders bedenk je het gewoon zelf.

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-