Nailart is weer hot

Nailart is weer hot

Afbeeldingsresultaat voor kylie jenner nail polish

Nailart is weer helemaal hot. En er is meer verscheidenheid dan ooit. Bij iedere modeshow tijdens de Fashion Week van welke wereldstad ook, gaat de aandacht niet alleen naar kleding en make up. Ook de manicure is altijd een punt waar de belangstelling van moderedacties en beautyvloggers naar uit gaat. De nagels worden meestal niet door de ontwerper bedacht. De nailart is het terrein van nail artists die, in samenwerking met de MUHA, zorgen voor een look die perfect aansluit bij de kleding. Ook al zijn nagels maar een klein onderdeel van de totale look en is de uitvoering soms heel minimalistisch, ze kunnen net de puntjes op de i zijn en de stijl die de ontwerper wil neerzetten onderstrepen. Of ze kunnen de plank totaal misslaan natuurlijk.

Afbeeldingsresultaat voor rihanna nails 2016

Opvallende nagels bij grote events

Bij events als grote filmpremieres, uitreikingen van awards en andere shows gaan de celebs, zeker in Amerika, helemaal los. Celebs als Beyonce. Kim Kardashian, Kylie Jenner en Rihanna houden niet van een bescheiden look. Het is hun job om op de voorpagina’s van magazines te verschijnen en het internet te vullen met hun foto’s en filmpjes.

Dan zie je dus ook vaak zeer opzichtige nailart, waarbij alles uit de kast getrokken is. Nagellak of gellak is lang niet het enige wat op de nagels te zien is. Er wordt volop gebruik gemaakt van:

  • glittersteentjes en kristallen
  • nailpiercings
  • combinaties met sieraden en tattoos

Niet altijd even stijlvol maar wel opvallend en met een grote ‘wow factor' en dat is waar de sterren voor gaan.

Mag het een onsje minder zijn?

Natuurlijk zijn er ook sterren die het wat rustiger aan doen en hun nagelkunst eenvoudig en stylish houden. Misschien dat zij een beter voorbeeld zijn als je zoekt naar ideetjes voor je nagels en je wilt niet over the top gaan.

Afbeeldingsresultaat voor rihanna nails 2016

Het lijkt erop dat de langere nagel ook weer terug is, na jaren waarin de korte nagel domineerde. Toch is de korte, natuurlijke, nagel, zeker in modekringen, dus buiten de showbusiness, nog altijd bon ton. Ook op de korte nagel kun je je uitleven met nailart, al heb je naar wat minder ruimte om te lakken en de plakken. Hieronder zie je een geraffineerde korte nagel met zwart en transparant, die het bij veel outfits goed za ldoen. Op de pagina over nailart voor korte nagels vind je volop andere voorbeelden van nailart die juist niet voor lange nagels bedoeld is.

stijlvolle nailart

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-