Nagellak

The Make Up Spot

Samenstelling en ingrediënten

Nagellak is vandaag een verfijnde versie van de verf op voertuigen. De meeste nagellakken zijn gemaakt van nitrocellulose opgelost in een oplosmiddel (bijvoorbeeld butylacetaat of ethylacetaat) en hetzij transparant of gekleurd met verschillende pigmenten. Fundamentele onderdelen zijn onder meer: film vorming agenten (zilverhalogenide), harsen en weekmakers, oplosmiddelen en kleuren agenten. Zelfklevende polymeren (bijvoorbeeld tosylamide-formulier aldehyde hars) zorgen ervoor dat de nitrocellulose zich aan de nagel oppervlak houdt. Weekmakers (bijvoorbeeld kamfer) zijn chemische stoffen die een link tussen polymeerketens, afstand tussen hen te maken de film flexibel genoeg na het drogen. Pigmenten en fonkelende deeltjes (bijvoorbeeld mica) geven de gewenste kleur en reflecterende eigenschappen. 

 

Merken

OPI is momenteel één van de meest populaire en beste nagellakmerken. De prijs is aan de hoge kant, maar deze nagellak laat zich gemakkelijk verwerken en de dekkende kleuren dekken ook goed over het algemeen. OPI geeft alle nagellakkleuren bijzondere namen (Engelse woordspelingen) en het merk brengt continu nieuwe kleuren uit, waardoor het voorop loopt in de mode. Geen trend ziet het licht of OPI heeft er een passende reeks kleuren bij.

OPI Holland collection

Chanel is wat betreft nagellak bijna net zo gewild als de tassen, kleding en parfums. Hoewel de nagellak duur is, is deze natuurlijk veel betaalbaarder dan de eerder genoemde artikelen. Af en toe komt er een kleur uit die enorm gehyped wordt, door Chanel bewust schaars gehouden is en die dan voor hoge prijzen van de hand gaat.

Dior is van oudsher een chic couturehuis en net als bij Chanel zijn de nagellakken, naast de parfums en make-up, een manier om toch iets van het merk te dragen, zonder dat je kapitalen kwijt bent.

Met de komst van de gellakken zullen de traditionele nagellakken zich nog meer moeten onderscheiden, zeker als de gellak er in veel meer kleuren gaat komen. De houdbaarheid en hardheid van de gellakken zorgt nu al voor aanzienlijke concurrentie en de prijzen komen overeen met de duurdere nagellakken. Nadeel voor de grote merken is dat je aan een nagellak niet ziet dat het van een couturehuis is. Er staat immers geen logo op. Daarmee is het status-effect natuurlijk vrijwel afwezig. Een merk als OPI komt zelf ook met gellakken. De kans dat Chanel of Dior daaraan beginnen is niet groot.

 

Pink Gellac gellak nagellak set


Andere populaire merken zijn:

Orly

China Glaze

Nailgirls

FNUG

Scotch Naturals

Revlon

Zoya


2 Grrrls
American Nails
Artform
Aurelia
Barielle
BB Couture
Bettina
Beyu
Bloom
Borghese

Bourjois
Butter London
Catrice
Chanel
Chemistry
China Glaze
Christian Dior

Clarins

CM
CND
Color Club
Cora
Cult Nails
Daiso
Dance Legend
Dare To Wear
Deborah Lippmann
DEFI
Dolce & Gabanna
E.L.F
Essence
Essie
Estessimo
Etude
Eyeko
Fina Flor
Fingerpaints
Funky Fingers
Glitter Gal
Golden Rose
Inglot
Isadora
Jessica
Joe Fresh
Julep
Kiko
KOH
LA Girls
L’Apogee
La Rosa
Layla
LCN
Le Metier
Liquid Euphoria
L’Oreal
Love & Beauty
Lynnderella
MAC
Milani
Models Own
NDB
Nails Inc.
Nail It
NARS
Nina Ultra Pro
Nfu Oh
Nicka K
No Miss
Nubar
NYX
Orly
OPI
Ozotic Pro
Picture Polish
Precision
Pretty Random
Quirius
Rescue Beauty Longue
Rivka
Ruby Kisses
Sancion Angel
Santee
Sation
Sinful Colors
SpaRitual
Superstar
Teeeze
Toma
Urban Decay
Ulta
Ulta Professional
Ultima II

  

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-