Marmeren

Marmeren (water marble nailart)

marmeren

Als je eens iets bijzonders wilt en je hebt ruim de tijd, dan kun je je nagels marmeren. Het resultaat is prachtig en iedere nagel is net even anders, zodat het duidelijk is dat je niet eenvoudig met stickers of decals hebt gewerkt. Watermarmeren is leuk om te doen maar het kost wel wat tijd en ook heel veel nagellak. Maar de echte nagelkunstliefhebster heeft dat er natuurlijk graag voor over.

Hoe moet je marmeren? Dat gaat als volgt:

  • Je neemt een klein glas water op kamertemperatuur.
  • Voeg druppels van goede kwaliteit nagellak toe.
  • Wissel de kleuren af. Neem twee of meer kleuren naar keuze.
  • Neem een tandenstoker en roer een ontwerp.
  • Dompel je vinger snel in het water.
  • Als de vinger nog in het water is verwijder je de overtollige lak die op het water drijft met een tandenstoker. Als je dat niet doet, zal het een grote troep worden.

Belangrijk: Vergeet niet om de huid rond de nagel met plakband af te plakken, anders heb je ook nail art op je vingers. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare kunstnagels gebruiken en die eerst behandelen om ze vervolgens op te plakken

Met een beetje oefening kun je de mooiste, psychedelische effecten bereiken. Ook kun je Missoni-achtige patronen creëren, als je meerdere kleuren in combinatie met wit gebruikt. Het is de moeite waard om de voorbeelden te bekijken en om te experimenteren. Het leuke is wel dat ook een mislukt patroon er bij water marbel nail art nog mooi uit zal zien.

Deze techniek kost veel nagellak en is dus best kostbaar. Ook ben je er heel veel tijd mee kwijt, want voor iedere nagel moet de hele procedure herhaald worden. Maar het is ook heel mooi om per hand één nagel op deze manier te behandelen. Het effect is dan heel stijlvol.

marmeren

 Maar.... marmeren kan ook veel sneller, zonder water!

Marmeren zonder water:

Kijk naar dit filmpje voor een demonstratie. Wat het moeilijker maakt is dat de nagellak te dik kan worden en dus niet goed droogt. Ook kun je gemakkelijk teveel roeren, waardoor een vage brij ontstaat in plaats van een mooi gemarmerd motief. Kwestie van uitproberen en oefenen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-