maanmanicure

​Maan manicure

maanmanicure groen zwart

De allereerste rode nagellak in de jaren dertig van de vorige eeuw werd niet over de hele nagel aangebracht. De maantjes bleven ongelakt of werden wit gelakt, terwijl de rest van de nagel rood was. De maanmanicure is weer helemaal terug van weggeweest maar beperkt zich nu niet tot de kleur rood.

maanmanicure

maanmanicure stickers
Dita von Teese met de klassieke maanmanicure

Stickers als hulpmiddel bij het creëren van de maanmanicure

(foto: littlemisskme.blogspot.com)

Waarom deze manier van lakken de gewoonte was is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk was het het idee om de vinger langer en sierlijker te maken door de huidkleur langer door te laten lopen. Dit, in combinatie met het feit dat de rode kleur als het ware een boogje vormt, geeft inderdaad een verlengend effect aan de vinger.

Nieuwe vormen van maanmanicure

Ook in deze tijd wordt de maanmanicure weer toegepast, als één van de vele varianten die de nail art kent. De bekende burlesque danseres Dita von Teese draagt haar manicure in vintage stijl, op de manier die vroeger bon ton was. Dit past bij haar looks en outfits, die geïnspireerd zijn op de burlesque danseressen uit de jaren '30-'50. Maar de vrouw van nu kiest uit alle mogelijk kleuren en combineert die onderling met elkaar.

Met French

Je ziet ook wel dat de maanmanicure wordt toegepast in combinatie met de (reversed) French Manicure. Dan krijgt de tip van de nagel dezelfde kleur als het maantje. Met deze klassieke manier van nagels lakken zijn dus moderne effecten te bereiken! Het is wel de bedoeling dat de twee kleuren goed contrasteren, dat geeft het mooiste resultaat. Kies dus een donkere en een lichte kleur of twee kleuren die elkaars tegenpolen zijn.

Hoe doe je het?

Wil je het ook eens proberen, ga dan als volgt te werk:

  • Breng een basecoat aan
  • Lak de nagel in een lichte (witte) tint en laat goed drogen
  • Plak de (denkbeeldige) maantjes af met een in de vorm geknipt plakbandje of een speciale sticker. Als je van jezelf geen duidelijke maantjes hebt, of je bent ontevreden over de vorm, pas ze dan dus gerust aan.
  • Breng de gekleurde lak aan
  • Verwijder de stickers
  • Breng twee lagen topcoat aan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-