Low budget nail art

Low budget nail art

Als je geen geld wilt uitgeven aan dure nailstudio's, kostbare producten en instrumenten, dan kies je voor low budget nail art. Pas wel op met hele goedkope stickers en dergelijke, want je wilt wel goedkoop uit zijn maar er niet goedkoop uitzien!

Goedkope nagellak merken van redelijke kwaliteit zijn: Hema, Essence (Kruidvat) en er zijn nog vele andere merken die je best kunt gebruiken. Zeker als je ze voorziet van een topcoat, doen ze vaak niet onder voor duurdere merken, al kan de dekking vaak wel wat minder zijn.

zwart met transparant simpel en chic


(Op een basis van transparante gel polish kun je variëren met gewone nagellak.

Als je die eraf haalt heb je nog je mooie transparante manicure over)


Eenvoud siert

Als je kiest voor eenvoudige, simpele nailart of een stijlvolle manicure in 1 of 2 kleuren, krijg je een chic effect ondanks dat je goedkope middelen gebruikt. Liever een zorgvuldige (gekleurde) french manicure dan iets met veel (foute) kleuren en glitters.  Less is more in dit geval.

Hou het dus eenvoudig en chic en zorg dat je nagels uitmunten in stijl én dat ze perfect gelakt zijn. Dat kan ook met een goedkopere lak, maar kies wel bij voorkeur voor een transparante kleur. Goedkope nagellak dekt namelijk vaak niet zo goed en kan streperig worden. Dan moet je minimaal drie lagen aanbrengen en ben je nóg duur uit.

 

Een transparante kleur luistert niet zo nauw bij het opbrengen. Kies je toch voor een dekkende kleur, zorg dan dat je heel zorgvuldig lakt, dus niet op de nagelriemen. Corrigeer foutjes met een correctiestift, die je eventueel ook zelf kunt maken van een tandenstoker met een tissue erom, die je even in remover doopt. De krantenprint-look is ook leuk en goedkoop zelf thuis te doen.

Dure instrumenten en penselen zijn niet nodig. Gebruik je fantasie en je maakt nailart die origineel is. Zo kun je bijvoorbeeld de kop van een spijker in de nagellak of acrylverf dopen en daar prachtige ronde stippen mee maken. Zet de kop van de spijker wel goed vlak op de nagel, anders gaat et mis. Soms is voor dure nailart-ideeën een goedkoop alternatief. Een goed voorbeeld daarvan is de geschiedenis van de kaviaarnagels

Als dottingtool kun je ook cocktailprikkertjes gebruiken en in plaats van sjablonen kun je ook plakband gebruiken. Daarmee hou je je nailart heel erg low budget!

Hoewel het even een aanschaf is, kun je ook kiezen voor gellak als basis. Schaf met een paar vriendinnen gezamenlijk een UV-lamp aan en een paar mooie kleuren en als je de kunst eenmaal onder de knie hebt lak je je nagels tot in de perfectie, zijn ze in een paar seconden droog en keihard én blijft je nagellak 2-3 weken goed! Met steentjes, stickers of pareltjes kun je dan je art maken of je laat de kleur voor zichzelf spreken. Rode nagels, perfect aangebracht op kort gevijlde nagels, kunnen je de million dollar look geven en hebben verder niets nodig (geen sieraden, geen versieringen op de nagel).

Toch graag glitter en glans?

Wil je toch graag glitter en glans? Voor heel weinig geld kun je zowel online als in euro-winkels de meest uiteenlopende setjes steentjes en glitters kopen. Vele kleuren en soorten steentjes, studs en kraaltjes waarmee je helemaal los kunt gaan maar ook stempels en verf voor nailart. Met die overvloed aan moois is het de kunst om het niet te overdrijven, waardoor het er allemaal ordinair uit gaat zien. Maar, wie weet, vind jij dat juist leuk en hou je ervan om af en toe helemaal over de top te gaan met je nagels. Je kunt dat doen zonder er failliet aan te gaan want in euro-winkels of bijvoorbeeld op de Beverwijkse Bazaar kun je glitter en glans aanschaffen voor een appel en een ei.

pailletten nailart

 

 

 


 

 

 


 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-