LED/UV lamp

LED / UV  lampen

Voor het uitharden van gellak heb je een lamp nodig. Je kunt een complete starterskit kopen, een startset waar alles in zit om te beginnen met zelf gellak aan te brengen. Daar zit dus ook een lamp bij en die is in ieder geval geschikt voor het merk gellak dat in de kit zit.

Je kunt ook een losse lamp kopen en zelf de gellak, primer, topcoat enz. erbij kopen. Maar welke uv lamp of LED lamp is het beste? En wat is nu precies het verschil tussen de verschillende soorten lampen die voor gellak gebruikt worden?


Er zijn ook nogal wat verschillen in prijs. Is een dure lamp beter dan een goedkope en waar zit het kwaliteitsverschil dan in?


Om te beginnen: Beide lampen stralen uv-licht uit en zijn dus beide even schadelijk. De tijd dat de lamp gebruikt wordt is echter zo kort, dat algemeen wordt aangenomen dat geen negatieve gevolgen te verwachten zijn. De LED lamp heeft nog minder tijd nodig om de gellak te laten uitharden dan de UV lamp.

 


UV

LED

Kosten

goedkoper

duurder maar verschil neemt af

Droogtijd

2 minuten

30 seconden

Efficiëncy

lampjes moeten na enige tijd worden vervangen

lampjes gaan net zolang mee als het apparaat

Geschikt voor 

alle soorten gel nagellak

alleen voor gellak die specifiek met LED uitgehard kan worden

 


Samenvattend

Hoe groter het vermogen, hoe korter de droogtijd. Maar een LED lamp zal altijd veel sneller curen dan een UV lamp. Daar staat tegenover dat een UV lamp bij elk merk werkt en een LED niet. De trend is echter wel dat LED de standaard wordt. De veiligheid van beide typen lamp is vergelijkbaar, al stel je je huid en nagels natuurlijk wel langer bloot aan de UV lamp omdat het curen onder deze lamp langer duurt. 

 
  

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-