Nailart Krantenprint

Krantenprint


  

Leuk en niet al te moeilijk, zelfs voor beginners: krantenprint, oftewel de afdruk van een stukje krant op je nagels. Dit heeft wel iets nostalgisch in een tijd dat de meeste mensen hun krant online lezen. Gelukkig zijn er nog wel papieren kranten en die zijn ook nog van het ouderwetse krantenpapier gemaakt en dat moeten we hebben om te kunnen stempelen. Deze look is stijlvol voor jong en oud en niet kinderachtig. Hou het clean door de letternagels te combineren met nonchalante of 'intellectuele' kleding en zet een bril op om het helemaal af te maken. Dit is geen nailart voor naar een feestje met veel bling en uitbundig uiterlijk vertoon.

Wat heb je nodig:

1. Basecoat

2. Witte nagellak (niet te glanzend en dekkend)

3. Alcohol 70% (verkrijgbaar bij de drogist of de apotheek)

4. Transparante nagellak of topcoat  

  

 Hoe ga je te werk?

1. lak de nagels met een basecoat

2. lak de nagels die je wilt bedrukken wit. Ik heb een lak gebruikt die bedoeld is voor french manicure (Kiko Milano). Deze is goed dekkend. Nadeel is het erg dunne kwastje, dat eigenlijk bedoeld is voor de nagelrand.

3. doop een reepje krant (1 per nagel) gedurende 10 seconden in de alcohol en druk het voorzichtig op de nagel voordat de nagellak helemaal droog is. Gebruik een niet te oude krant (de inkt geeft dan niet meer zo goed af) en zoek duidelijke, goed zwarte letters. Als je juist een wat vaag effect wilt dan kies je dunnere print.

4. haal het reepje er voorzichtig af en voila! een afdruk

5. gebruik eventueel nog een topcoat, maar doe dat heel lichtjes en zonder druk, want de letters vloeien snel uit. Alweer: als dat juist de bedoeling is, doe je het wel.

Ik heb daarna nog ouderwetse witte randen gemaakt bij de nagels die niet wit gelakt waren en ook die randjes voorzien van een afdruk met de krant. Daarover geen topcoat om uitvloeien te voorkomen.

krantenafdruk

 

 Wil je alles bij elkaar hebben in een leuk setje? Dat kan ook:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-