Kaviaar Nagels

Kaviaar nagels

Of: Hoe een goed idee uitliep op een bittere strijd...

Lang geleden (nou ja, begin 2012) bedacht een make up artist iets leuks voor een modeshow: met zwarte bolletjes creëerde hij nagels die eruit zagen alsof ze in de kaviaar gedoopt waren. Iedereen enthousiast, pers, bloggers en de kaviaar-look werd al snel nagevolgd en met DIY video's op internet gezet.

Maar toen kwam het Britse merk Ciaté op het idee om complete setjes uit te brengen met lak én kraaltjes (bolletjes eigenlijk, want er zit geen gat in). Deze setjes zijn mooi en handig maar véél duurder dan wanneer je beide 'ingredienten' zelf koopt. De bolletjes bij de hobby-winkel of bijvoorbeeld bij Nageldeco.nl, een online zaak met een enorm aanbod producten op het gebied van nagelstyling en nailart.

 (links: afbeelding the-swatchaholic.com)

Ciaté verbood nailartists en bloggers om de naam 'caviar nails' of 'caviar manicure' nog te gebruiken voor deze look, want het merk had deze naam gedeponeerd. Wie toch over de schreef ging werd bedreigd met juridische maatregelen. Daarmee maakte Ciaté een grote, domme, fout, want het merk maakte zich in één keer impopulair bij vele nail art liefhebbers.

Natuurlijk ging iedereen gewoon door met deze nail art en natuurlijk werd de look gewoon 'fish egg' genoemd of gebruikten de creabea's de namen Kaviar of Kaviaar of nog andere varianten.

Dit even vooraf. Want waar het natuurlijk om gaat is dat kaviaar nagels er grappig uitzien en ook nog heel eenvoudig te maken zijn, met of zonder het setje van Ciaté. Zeker de moeite waard om eens te proberen, ook als je een beginner bent. Vindt je alle nagels vol pareltjes een beetje te veel van het goede. doe dan één nagel per hand en laat de rest glad. Gebruik géén topcoat.

(links: afbeelding losse 'beads' van nageldeco.nl)

Hoe ga je te werk?Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-