Gellak gebruiken

Hoe gebruik je gellak?

Iedere gellak heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing maar in grote lijnen is het hetzelfde. Als voorbeeld volgt hieronder de gebruiksaanwijzing van Anny gellak (alleen verkrijgbaar bij Douglas). In deze handleiding is sprake van een LED lamp. Sommige gellak sets hebben of vereisen een UV lamp maar die zijn slechter voor de huid (UV is, net als de zon, bij intensief gebruik (huid)kankerverwekkend).

gellak  gellak starterset


1:
De ‘’Cleanser & Primer’’ gebruik je om je eigen nagel te ontvetten. Dit is de voorbereiding. Je duwt met een bokkenpootje de nagelriemen terug. 

2:
Op de ontvette nagel breng je de basis lak aan. De basis lak zorgt voor het behoud van de natuurlijke kleur van je nagels en zorgt dat de gellak beter blijft zitten. LET OP: De lak mag niet op de huid of op de nagelriemen komen. De basis lak 30 seconden laten uitharden onder de LED-lamp.  LET OP: de basis lak blijft na het aanbrengen zacht, dus niet aanraken! 

Hoe gebruik je gellak

3:
Breng de hoogglans LED nagellak in een dunne laag aan over de uitgeharde basis lak. De lak hardt in 30 seconden uit onder de LED-lamp. Bij meerdere lagen moet je tussen iedere laag de gellak 30 seconden laten harden onder de LED-lamp. 
LET OP: de kleurgel blijft na het aanbrengen zacht, niet aanraken! 

4:
Breng een dunne laag van de toplak aan over de gellak. Deze laag moet 60 seconden uitharden onder de lamp. LET OP: de kleurgel blijft na het aanbrengen zacht, niet aanraken! 

5:
De plakkerige laag verwijder je met de cleanser en een wattenschijfje.  Klaar!


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-