Gellak afweken

Gellak verwijderen

Het is niet altijd gemakkelijk om gellak oftewel gelpolish van je nagels af te krijgen. Het grote voordeel van gellak is immers dat het heel goed blijft zitten en minstens twee weken mooi blijft, zonder chippen of loslaten. Dan is het logisch dat het verwijderen van gel nagellak minder eenvoudig is. Alle merken gellak die je thuis kunt gebruiken, zoals Anny, Pink Gellac en Sensationail, leveren een speciale remover voor het verwijderen (afweken) van de gellak. Sommige merken kunnen met aceton afgeweekt worden.

Gellak afweken met watjes en aluminium folie

De beste manier om gellak te verwijderen is door de lak af te weken. Omdat het veel vloeistof kost en ook sterk uitdrogend werkt op de vingertoppen is het niet raadzaam om al te vaak met je vingers in de aceton of removervloeistof te weken. Daarom bestaan er speciale 'wraps' van alumimium folie met daarin een watje dat doordrenkt kan worden met de vloeistof en vervolgens op de nagel aangebracht kan worden. Na 15 minuten zou de gellak zacht moeten zijn en zich gemakkelijk laten verwijderen. Voor het afweken verdient het aanbeveling om de gellak met een vijl op te ruwen, zodat de aceton of remover er beter in kan dringen. Je kunt ook met wattenbolletjes en aluminiumfolie van de rol werken. Een wattenbolletje absorbeert meer aceton. Even opruwen van de gellak met een vijl zorgt dat de aceton beter in de lak dringt.

Hier een link naar een prima instructie filmpje voor het op de juiste wijze afweken van gellak:

http://www.popsugar.com/beauty/Gel-Nail-Polish-Removal-Home-Video-33674020

 

Als de gellak niet loslaat zul je met een bokkepootje of schrapertje voorzichtig de restjes moeten wegschrapen. Doe ik wel zo voorzichtig mogelijk want je nagels zijn al droog, dus je wilt ze niet beschadigen. Bij sommigen laat de gellak veel gemakkelijker los dan bij anderen. Als het bij jou moeilijk gaat kun je proberen de volgende keer geen primer te gebruiken voordat je begint met de base coat van de gelpolish. De primer is bedoeld om de gellak beter te laten hechten en maakt de nagel nog droger. Zonder primer zal de gellak iets minder goed blijven zitten maar dus ook eenvoudiger te verwijderen zijn.


 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-