Wat is de beste gellak voor thuisgebruik?

Review gellak voor thuisgebruik

De beste... en de op een na beste gellak voor thuis

Sensationail beste gellakAnny starterkit gel nagellak

Hier is het dan eindelijk, het onderzoek waarin we zelf verschillende merken gellak hebben getest, vergeleken en beoordeeld. Diverse merken die starterskits voor thuisgebruik verkopen hebben een set, inclusief lamp ter beschikking gesteld voor dit onderzoek. 

Waar hebben we op gelet?

  • hoe lang blijft de lak zitten
  • gebruiksgemak
  • verwijdergemak
  • kleurenkeuze
  • resultaat op de nagel / dekking
  • prijs 
  • algehele indruk (ja, dat is subjectief)

Daarnaast wogen ook andere factoren mee:

  • uiterlijk van de set als geheel
  • uiterlijk van de flesjes
  • geur

Uitslag:

Sensationails starterkit

 

 

 

     Anny starterset     Yinah set

de nummers 1, 2 en 3 van de test 'de beste gellakset voor thuisgebruik'

Sensationail springt er op alle fronten uit. Enige minpuntje is de verpakking, die er niet bijster aantrekkelijk uitziet volgens de testers maar who cares.... De nagels blijven bij de meeste testers twee weken mooi. Waren er voorheen erg weinig kleuren bij Sensationail, dat heeft dit merk inmiddels aardig opgelost want er zijn nu veel kleuren en belangrijk: het zijn mooie, modieuze kleuren. Het is te hopen dat er nog meer kleurtjes bijkomen. Handig: Base- en topcoat in één. Verwijderen lukt redelijk goed maar blijft, net als bij vrijwel alle merken, ploeteren. De prijs is zeer aantrekkelijk en als je de kleurtjes bijbestelt bij bol.com zijn ze het voordeligst (plm. 15,- per stuk voor een flesje van 7,36ml). Voor het verschil in prijs met de andere sets kun je heel wat kleurtjes kopen!

PRO 3060 LED lamp, Gel Cleanser (14,6ml), Gel Primer (3,54ml), Gel Base&Top Coat (3,69ml), Gel Color Gel Polish (3,69ml), Manicure stick, 2 zijdige vijl, 12 pluisvrije doekjes. Prijs 69,99  

Anny van Douglas is een goede tweede. Het gebruiksgemak is geweldig, de gellak brengt dun op (dat is ook een kwestie van voorkeur) en de vloeistoffen ruiken lekker. De koffer verdient speciale vermelding want deze is heel mooi, evenals de vormgeving van de flesjes. De gellak blijft zeker twee weken perfect zitten en bij sommige testers zelfs vier weken. Twee nadelen: de flesjes zijn moeilijk uit hun uitsparingen te krijgen (zit strak) en, en dat is toch wel een hele belangrijke, het verwijderen van de gellak ging bij alle testers erg moeizaam. 

1 Gel Basislak – 7,5ml 1 Gel Polish in de kleur Dark Night – 7,5ml 1. Gel finishlak - 7,5ml 1 LED lamp 6 Watt 1 Manicurestick van rozenhout 1 Manicurevijl 50 Removal strips 1 Cleanser & Primer 50ml 1 Gel polish Remover 50ml Prijs 149,95

Yinah is een verrassende derde. De geur is niet bepaald prettig en waarschijnlijk ook niet echt gezond en het geheel doet erg Chinees aan allemaal. Verder zijn sommige kleurtjes wat merkwaardig (zo blijkt 'azure' een grijs te zijn!) en er zijn nog veel te weinig kleurtjes maar toch zijn er verschillende goed bruikbare lakken bij. De dekking is goed, al verschilt dat per kleur, het aanbrengen gaat super gemakkelijk en de houdbaarheid is uitstekend. De nagels blijven glimmen als een spiegel. Zeker drie weken blijft de gellak zitten. Verwijderen gaat redelijk gemakkelijk en het fijne is: Je hebt geen dure vloeistoffen nodig want gewone aceton (voor het verwijderen) en alcohol (voor het verwijderen van de kleeflaag en het prepareren van de nagels) doen het werk. Dat en het feit dat maar liefst 12 kleurtjes worden meegeleverd maakt deze set minder duur dan hij lijkt.

 1. Top Coat  2. Base Coat  3. 12 Color Coats ( Azure, Carat, Puti FM, Jolly, Fergie, Cherish, Ocean, Fairy, Rochelle, Laysa, Chestnut en Whitney) 4. file 5. white block 6. Metal Cuticle Pusher 7. Mini LED lamp 8. Liquid pump Prijs 179,-

Foto's:

afschrapen gellak yinah  Anny voet 

Ploeteren...                    Kitsch?                                    Voet past net!

Anny koffer Yinah na een week

Anny geeft zich niet snel gewonnen        Yinah na een week

Welke starterkits zaten er nog meer in de test? Pink Gellac, die op zich redelijk goed scoorde maar als groot nadeel heeft dat er een UV lamp bij zit en geen LED lamp en dus ook een langere uithardingstijd vereist, Essence Gelnails At Home (heel goedkoop, van het Kruidvat met mini LED lampje), dat een peel-off base heeft en dat beviel onze testers helemaal niet, met de zeer uitdrogende primer was deze base er evengoed heel moeilijk af te peuteren. Groot voordeel is wel dat je de normale nagellakken van Essence als kleurlak kunt gebruiken. Hierbij zij opgemerkt dat dat volgens sommigen voor andere systemen ook geldt (dat je normale nagellak tussen de top- en basecoat kunt aanbrengen). Kwestie van - voorzichtig - uitproberen, want niet alle systemen en nagellakmerken gebruiken de zelfde ingrediënten.

Essence peel off 

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-