Gellak

Gellak, Shellac, gel nagellak, gel polish
beste gellakken 

Waarom eigenlijk gellak in plaats van nagellak?

Gellak of 'soak off gel polish' in het Engels, blijft veel langer zitten dan gewone nagellak en glanst geweldig mooi. Je natuurlijke nagel kan met een laag gel lang en gezond uitgroeien. Veel vrouwen kiezen daarom tegenwoordig voor deze lak.

Welke merken?

Verschillende merken maken gel polish. Meestal is het bedoeld voor gebruik in de nagelsalon, soms is het speciaal bedoeld voor thuisgebruik. Typische salonmerken zijn OPI, CND Shellac, CND Vinylux, Mani-Q Color van Young Nails, Lac Sensation (Gel Polish) & StripLac van Alessandro en Gelish. Gel nagellak voor thuis o.a.: Pink Gellac, LoveLak, ANNY (goed beoordeeld!) , Yinah,  SensatioNail (zeer goed beoordeeld!), Eden maar vooral OPI Gelcolor (al jaren aan de top en ieder jaar prachtige nieuwe kleuren).

 

Het gebruik van gel als lak (een nagellak die met een UV lamp of LED lamp in minder dan een minuut droogt) is razendsnel populair geworden. Die populariteit van gel polish of ook wel gel nagellak is niet verwonderlijk. Want als je niet elke paar dagen je nagellak wilt vervangen kun je altijd gel nagellak (ook wel gel polish, gelcolor genoemd) gebruiken. Deze 'lak' zorgt voor een keihard laagje op je eigen nagels of op je kunstnagels. Sally Hansen en OPI hebben verschillende kleuren en ook Pink Gellac heeft veel kleuren, evenals CND en vele andere merken.  

Voordelen gellak

- Makkelijk aan te brengen;

- Modieuze kleuren;

- Wekenlang perfect gelakte nagels;

- Verstevigt en de nagels van handen en voeten en egaliseert ze.

Gellak bij Jenny Gloss

(behandeling bij nagelstyliste)

Gel Polish is de ideale oplossing voor wie… 

- Lang wil genieten van mooie handen en voeten;
- Geen last meer wil hebben van afbladderende nagellak;
- Geen gelnagels of acrylnagels wil dragen maar de natuurlijke nagels wil verstevigen.

De voordelen van Gel Polish
- Sterker dan gewone nagellak;
- Dunner dan een acryl- of gelnagel;
- Soepel als de natuurlijke nagel;
– Niet schadelijk voor de natuurlijke nagel.

Het is dus super maar het is wel even een werkje om het zelf te doen. Voor het uitharden heb je een speciale u.v.-lamp of LED-lamp nodig.Heb je geen u.v.-lamp of LED-lamp, dan heeft het geen enkele zin om gellak te proberen, want dan blijft het gewoon niet zitten. Deze lampen zijn te koop in de beauty-winkel of worden meegeleverd met een startpakket, zoals dat van SensationailQuida en Anny. Bij veel schoonheidssalons en nagelstudio's kun je ook gel nagellak laten aanbrengen.

Gellak is een belangrijke trend en vernieuwing in de wereld van nagellak en kunstnagels. Het zit dan ook net tussen die nagellak en kunstnagels in.

      Starterset Sensationail v.a. € 59,- 

      *****

    gellak set met led lamp


Verwijderen van gel nagellak

Het verwijderen van gellak is niet moeilijk maar je moet wel de juiste soak off vloeistof gebruiken of wraps, die je om je vingers wikkelt. In plaats van wraps kun je ook wattenschijfjes met aluminiumfolie gebruiken en een remover mét aceton of de soak off vloeistof die hoort bij het merk dat je gebruikt. Belangrijk: Ga ze niet zelf afpeuteren of afschrapen want dat kost je je nagels. 

verwijderen gellak


wraps  verwijderen gellak

Bescherming tegen UV:

Waarschuwing: Een u.v. lamp is eigenlijk een klein zonnebankje, dus gebruik hem niet te vaak. Net als de zon kan u.v. bij overmatig gebruik op den duur schade aan de huid toebrengen. Er zijn ook LED lampen, die zijn duurder maar hebben veel minder UV straling. Af en toe onder de UV lamp kan geen kwaad maar het is goed om je huid te beschermen met handschoentjes waar de vingertoppen vanaf geknipt zijn.

Wat is het verschil tussen gellak en shellac?

Gellak, gellack, color gel, het zijn allemaal benamingen voor het zelfde principe: een zeer snel uithardende nagellak, die sterker is dan gewone nagellak. CND Shellac is de merknaam van een gel die als nagellak wordt aangebracht en moet uitharden onder de UV-lamp. De lak wordt veel harder dan normal nagellak. Het effect is een coating van je nagels die zeer lang houdbaar is en niet afbladdert. Andere merken zijn onder andere Entity Color Couture, Florence Nails Gel Polish, Gelish by Harmony, Orly Gel FX Gel Polish,  Crystal Nails One Step CrystaLac OPI Gelcolor, en OPI Axxium.

De best merken gellak

Algemeen staan behandelingen met CND Shellac bekend als een van de beste en meest duurzame, in de zin dat de lak het langst blijft zitten. Het aanbrengen van deze gel nagellak doe je zelf of het gebeurt door een professional in een nailstudio.Vooral voor de teennagels is het een uitkomst, je hoeft er weken niet naar om te kijken. Dat is tijdwinst voor iedere vrouw die er goed verzorgd uit wil zien maar geen zin heeft om al teveel tijd te besteden aan het lakken en laten drogen van teennagels. Want dat is een ander groot voordeel: de gel lak droogt onmiddellijk. CND is wel een duur merk evenals OPI Gelcolor maar de kwaliteit is dan ook onovertroffen en bovendien zijn de kleuren, met name van OPI Gelcolor, volgens velen het allermooist. 

Shellac  opi gelcolor gellak

Voor- en nadelen van gellak

Wat zijn de voordelen ten opzichte van reguliere nagellak?

  • Droogtijd: het UV-licht of LED-licht droogt de gel nagellak binnen seconden, dus geen lange droogtijd, geen vlekken, geen deuken.
  • Houdbaarheid: Mooie, luxueus gelakte nagels gedurende  2-3 weken, zonder afbladderen.
  • Kan op natuurlijke nagels – terwijl je lengte kunt toevoegen als u ervoor kiest
  • Je kunt nagellak over de laag gellak aanbrengen als je eens tussentijds een ander kleurtje wilt. 

Wat zijn de nadelen?

  • Prijs: Het is duurder dan gewone nagellak, maar dat betaalt zich terug omdat het véél langer blijft zitten.
  • Beperkter aantal kleuren al worden het er wel steeds meer (TIP voor wie zijn eigen lievelingskleurtjes wil gebruiken: gewone nagellak over een basis + topcoat van gellak. De nagellak blijft ook veel langer zitten dan normaal)
  • Tijd: Een behandeling duur meer dan een uur, voor een volledige manicure. Als je het zelf doet hangt het af van je handigheid.
  • Afweken: Het afweken gaat niet altijd gemakkelijk en kost tijd.
  • Als je een UV lamp gebruikt sta je (al is het maar kort) bloot aan kankerverwekkende UV-straling, net als de straling van de zon. Kies daarom liever voor een LED lamp, die gebruik je korter en hij schijnt nog minder UV te bevatten.

Zelf doen

Wil je zelf aan de slag en je eigen gellac nagelstudio beginnen? Of misschien gewoon je eigen nagels en die van je vriendinnen doen? Er zijn starters sets waarmee dit kan, zoals Pink Gellac. Met een Starter Set, bestaande uit gel lak en een UV-lamp of LED lamp kun je zelf aan de slag. Over de kwaliteit zijn inmiddels veel positieve berichten te lezen. Een ander uitstekend merk  is Sensationail.

Gellak verwijderen


Verwijderen van gellak gaat door middel van afweken. Hiervoor gebruik je een wrap met vloeistof (zie foto boven). De gel laat na 10 minuten los en is dan eenvoudig te verwijderen.

Schadelijk? Liever LED, geen UV.

Gellak hoeft beslist niet schadelijk te zijn voor je eigen nagel, al is het natuurlijk nooit de meest gezonde behandeling. Vergeleken bij het vijlen en drillen waar het zetten van acrylnagels mee gepaard gaat valt het mee. Je kunt wel eventueel je handen beschermen tegen het u.v.-licht door handschoenen te dragen waar je de vingertoppen vanaf hebt geknipt.

Het beste is een systeem te gebruiken met een LED lamp en geen uv-lamp. Een uv-lamp blijft tenslotte een kleine zonnebank. Maar omdat je maar eens in de 2-3 weken heel even onder de uv-lamp gaat met je handen is het niet te vergelijken met het zonnen op een zonnebank en dus minder schadelijk. LED lampen zijn, voorzover bekend, helemaal onschadelijk.

Gel Nagellak starter sets 

Zelf thuis gel nagellak aanbrengen als in een professionele nagelstudio kan met de startersets, zowel op handen en voeten. Het is de moeite waard op het eerst eens een paar keer professioneel te laten doen om te zien of het je bevalt en dan een set te kopen waarmee je thuis aan de slag kunt. Wij hebben nog nooit negatieve geluiden gehoord over gellak en de meeste gebruiksters willen nooit meer zonder, dus de kans is groot dat jij er ook helemaal blij mee bent. Met een gellak pakket voor thuis spaar je natuurlijk veel kosten uit. Een prima complete starterset heb je aan die van ANNY , SensatioNail en Yinah (binnenkort verkrijgbaar). 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-