Nailart Fun

Florence Griffith, sport icoon van de nailart

Florence Griffith was een Amerikaans atlete die tijdens de Olympische Spelen in 1988 met een enorme medailleregen haar top beleefde. Behalve vanwege haar sportieve prestaties was ze bekend om haar opvallende verschijning, waarbij haar lange versierde nagels het meest opmerkelijk waren. Haar haarstijl wisselde ook geregeld, iets wat voor een atlete in die tijd niet gebruikelijk was.

Florence Griffith overleed al op 38 jarige leeftijd in haar slaap. Geruchten over dopinggebruik zijn nooit hard gemaakt.

Enkele foto's van Florence Griffith waarin haar nagels goed tot hun recht komen:


florence griffith 


Geen hinder van lange nagels

Hoewel het niet voor de hand ligt dat een hardloopster lange nagels draagt, had Florence er blijkbaar geen enkele hinder van. Haar nagels waren niet gewoon lang maar extreem lang en een echte blikvanger. Ze vond het uiterlijk belangrijk en genoot van de aandacht die ze daarmee trok. Zelfs vele jaren na haar dood is zij nog altijd een icoon, niet alleen vanwege haar records maar ook vanwege haar opvallende looks.

Als kind van minder bevoorrechte ouders wist ze zich, met hulp van haar moeder, op een geheel eigen wijze op te werken en succes te bereiken, zonder zich iets aan te trekken van wat wel en niet 'hoorde'.

Ze zal altijd in de gedachten blijven als een:

  • eigenwijze
  • explosieve
  • getalenteerde en
  • opvallende

atlete die records wist neer te zetten, waarvan er enkele nog altijd niet verbeterd zijn.Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-