Nailart Fimo

Fimo

Met Fimo kun je heel gemakkelijk mooie effecten bereiken. Fimo is een  soort klei die in rolletjes (sticks) verkocht wordt. Als je een plakje van zo'n rolletje afsnijdt zie je dat de doosnede een afbeelding bevat, zoals bijvoorbeeld een bloemetje of een schijfje sinaasappel. Afsnijden gaat het beste met een scherp scheermes, zonder te zagen.

Om één of andere reden worden Fimo-plaatjes bijna altijd op de grens tussen nageltip en nagelbed geplakt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt Fimo ook combineren

De Fimo-rolletjes (Fimo-sticks) zijn ook voorgesneden verkrijgbaar. Afhankelijk van de dikte van de plakjes krijg je meer of minder relief op de nagel. Lak de nagel eerst en eindig met een laag topcoat op de plaatsen waar je de Fimo wilt hebben. Als de topcoat nog nat is plaats je de Fimo met behulp van een pincet (goed aandrukken). Tot slot nog een laag topcoat over de hele nagel.

 

Fimo nailart Fimo nailart
Foto: Smelly Pompom nailart Foto: Fimo
 Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-