Nailart Fun

Bulgaarse nailart

Ieder land heeft zo zijn eigen voorkeuren als het gaat om nailart. Natuurlijk vindt er volop kruisbestuiving plaats, want internet maakt het mogelijk om nagelmode van over de hele wereld te bekijken en na te doen. Toch zijn er typische kenmerken die je bijvoorbeeld in een oosteuropees land als Bulgarije ziet. 


bulgaarse schone

Uitbundig en vrouwelijk

In Bulgarije zien de vrouwen er graag vrouwelijk uit en de nagels mogen dan ook uitbundig zijn. Als je het je kunt veroorloven om met gekleurde gemanicuurde nagels te lopen, omdat je niet in een fabriek werkt of in de aarde hoeft te wroeten, dan wil je dat ook laten zien. Subtiel is dus niet de aangewezen look. 

Ook zijn kenmerken:

  • folkloristische verwijzingen
  • eigen interpretaties van algemene trends
  • veel variatie op een hand

De Bulgaarse vrouw houdt van kleur en van opvallende versieringen op de nagel maar ze moeten wel vrouwelijk en sierlijk zijn en zeker niet 'gek'. Je moet er mooier van worden als je je nagels laat versieren en het is niet de bedoeling om te shockeren of op een negatieve manier op te vallen. 

bulgaarse puntige nagels

Nailart blijft altijd in de mode

Ook al is in andere landen de nailart bij tijd en wijle niet meer zo hot, in landen als Bulgarije blijft nailart altijd behoorlijk populair. Misschien heeft het toch iets met de folkloristische historie te maken, waarbij borduursels en beschilderde voorwerpen altijd een grote rol hebben gespeeld.

Dit betekent niet dat het allemaal oubollig is wat de klok slaat. Ook in Bulgarije gaat men met de nageltrends mee, maar wel op een eigen wijze.

pointy

Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-