Nails 2016

archief: Nageltrends 2016 nailart 2016

De nieuwste nailart van de New York Fasion week

De nailart voor spring 2016 is subtiel en speels met veel transparant, zachte kleurtjes en speelse 'printjes'. Nagelmode die er niet TE serieus uitziet maar wel een verzorgde en meisjesachtige uitstraling heeft. Veel streepjes en natuurlijk zijn de nagels kort en natuurlijk van vorm. Daar staat tegenover de trend van de spitse nagels met geometrische nailart en color blocking vlakken, dus in contrastkleuren. Gebruik een goede gellak als basis en gewone nagellak voor je art, dan kun je nog eens gemakkelijk afwisselen.

-----------------------------------------------

Alles wijst erop dat de nagels kort blijven maar dat kleur weer voorzichtigjes terugkomt. Gelukkig maar! We houden je op de hoogte zodra er meer nieuws te melden is!

nail fashion 2016Nageltrends 2015

De modeshows lieten op nagelgebied zien dat nailart en alles op het gebied van nagellak en gellak nog helemaal hot is. De nailart is wel eenvoudiger van ontwerp geworden en je ziet geen kinderachtige nailart meer. Nailart moet vooral niet meer netjes zijn en zeker niet te glamorous, te polished. Breng de nailart aan alsof je het even snel hebt gedaan in een artistieke ingeving.

De volgende trends springen er verder uit:

dual tone nagellak     sandstorm

Dual tone 

Dual tone (of duo tone) betekent dat je je nagels voor de helft in de ene kleur lakt en voor de helft in een andere kleur. Wat hierbij in is, zijn nagels die boven en onder een andere kleur hebben. Maar het staat je natuurlijk vrij om een andere vlakverdeling te maken. De kleuren moeten wel goed afsteken maar het hoeven geen felle kleuren te zijn.

   plum nagels       sensationail gellak sugar plum

 

Plum

Plum is een kleur die eigenlijk nooit weg is geweest. Deze kleur blijft ook in 2015 een grote favoriet. Kies voor korte, tot halflange nagels in plum, liefst in een mooie, glanzende gellak die lekker lang blijft zitten. De perfecte look voor uit en thuis, voor op kantoor en op een feestje. Als je zin hebt lak je er met gewone lak een leuk vlak op en je haalt het er zo weer vanaf als je er genoeg van hebt of als het mislukt is. De onderliggende gellak blijft gewoon mooi zitten.

Witte nagels


Witte nagellak was al eens eerder hip maar is weer helemaal terug. Het is dan ook een opvallende maar goed draagbare kleur. Hij staat vooral mooi bij gebruinde of donkere handen. Bij een blanke huid kan het geheel te bleek worden. Maak je (korte) nagels wit met een goede gellak en werk je af met een top coat die mat of glanzend mag zijn. Extra subtiel wordt het met een combinatie van mat en glans. Dan lak je bijvoorbeeld je nagels half in glanzende topcoat en half in matte top coat.


witte nagels

 

Doorkijk nagels en barely there nagellak

Deels gelakte nagels geven een doorkijk effect met zicht op de 'blote' nagel, die natuurlijk wel voorzien is van een goede coating, al dan niet van gel polish. De barely there nagellakjes in zacht roze en nude zijn er ook weer bij, met als klassieker Essie Mademoiselle.

Het is een reactie op de wilde en opvallende nailart van vorige jaren en het is de kunst om met onopvallende kleuren en vormen toch een geraffineerd effect te bereiken. 

Nep tattoos

Nep tattoos zijn helemaal in. Je ziet ze dus ook op en rond de nagels. Voordeel is natuurlijk dat je eens lekker los kunt gaan zonder dat je je na het weekend op je werk niet kunt vertonen. Kies voor letters, grafische- of bloemfiguren en richt je op één vinger, niet op alle vingers of je hele hand. Het moet een versiering blijven. De nep tattoos zijn er tegenwoordig ook in goud en kunnen dan als sieraden gedragen worden.

nep tattoos goud

 

 

 


Nail Art Fun

Heb je zelf mooie foto's? Een leuk idee, techniek of ontwerp? Mail naar nailartfun1@gmail.com dan plaats ik ze hier met je naam of website.

Tweeten

-

-